Uživatel: Host
Přihlásit


Poděkování za finanční příspěvek


motto: Kdo něco chce - tak pro to musí něco dělat - teprve potom to bude mít
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
















Soustředění Slovinsko Peca - 16.03.2010 08:01:54

 
V druhém březnovém týdnu se několik členů hanácké oblasti, spolu s dalšími odvážlivci, vydalo na jarní soustředění do Slovinska, které se skládalo ze dvou dnů trénování a víkendových závodů Lipica open. Na rozdíl od zasněženého Česka, jsme měli možnost potrénovat v nelehkém krasovém terénu za příjemně teplého počasí. Sluníčko podporuje dobrou náladu, a tak se soustředění neslo v pohodové atmosféře.
Při prvním tréninku jsme si ve dvojicích oťukali terén a mezitím, co někteří se v mapě museli občas dohledávat, jiní zjišťovali, že cesta z maliniště je vždy horší než cesta do něj, v nejhorším případě není vůbec. Následoval měřený middle, který už vyžadoval více pozornosti jak od závodníků, tak od samotných roznašečů (Peca ví o kom je řeč).
Druhý den soustředění jsme hned ráno zjistili, že v hotelu kde jsme byli ubytovaní si nás hýčkali nejen luxusními pokoji, ale i vydatnými snídaněmi, při kterých bylo nemožné krotit chuťové buňky a pořádně se nepřejíst. Naštěstí jsme nikam nepospíchali, a tak nám do dopoledních dvoučlenných štafet stačilo vytrávit. Pár jedinců absolvovalo školu orienťáku v tomto specifickém terénu pod vedením Mádloše a zbytek začal bojovat o zmrzlinový pohár, což byla cena pro vítěznou dvojici. Tou se stali Needy s Roumanem, kteří vyhráli o jeden celý úsek, ale neměli to tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Příště jim to holky určitě nandají! Odpolední trénink byl malým testem, jak přesně jsme schopni běžet při vysoké rychlosti. Tento trénink popírá taktiku „napřed hlava, potom nohy“, a proto se občas stalo, že nás nohy ke kontrole zanesly pěknou oklikou.
Víkendové závody nás z pohody nevyvedly, až na sobotní mapu, v níž bylo, nebo spíše nebylo několik zvláštností, se kterými jsme se vypořádali každý po svém. Nedělní klasika prověřila, jak jsme schopní běhat dlouhé postupy a zároveň je zakončit bezchybnou dohledávkou. Ve výsledkové listině jsme se neztratili a Johanku, Needyho a Ivu jsme si mohli dokonce i vyfotit na stupních. Za zmínku stojí přední umístění našich eliťáků: Lenča P. sedmá a Rouman šestý.
Soustředění dostává rozhodně palec nahoru – cesta, ubytování, mapy, tréninky, závody,…všechno proběhlo naprosto v pohodě a ještě do toho svítilo sluníčko :).
Adélka
 

SCM - Sportovní centrum mládeže Všichni

Ples 2024

Počet přístupů
Celkem: 1208124
Týden: 6373